
Tzatziki
Lekker bij van alles en nog wat. Als dip met brood, bij kip of garnalen op je broodje gyros of als dressing in een Griekse
Verwarm de oven op 150 graden.
Pel de knoflook en doe samen met de komijn, olijfolie en zout en peper naar smaak in een vijzel Maal alles tot je een smeuiege massa hebt.
Schil met een dunschiller de winterwortel en snij in plakken, pel de ui en snij deze in plakken. Snij van de citroen 3 plakken.
Leg de wortel, ui en citroen op de boden van een braadslee. Smeer de lamsbout rondom in met het knoflook, komijn mengsel.
Leg de bout op de groenten en giet er de wijn bij.
Zet in het midden van de warme oven en laat de bout in ongeveer 7 uur garen. Bedruip ieder uur even de bovenzijde van je lamsbout om uitdroging te voorkomen.
Lekker bij van alles en nog wat. Als dip met brood, bij kip of garnalen op je broodje gyros of als dressing in een Griekse
Iedereen heeft wel eens wat gekookte rijst over. Als je dit opspaart (invriest) tot je een leuke hoeveelheid hebt kan je hier een heerlijke rijstsalade
Je start zo’n vier a vijf uur van te voren om de kip te marineren. Je moet voor dit gerecht dus wel wat uurtjes van