
Rode linzensoep met gember
Rode linzen hebben een goede eigenschap. Buiten het feit dat ze erg lekker zijn koken ze ook stuk waardoor er mooie gebonden soepen of stoofschotels
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Breng sap en rasp van de citroen met de limoncello, water en de suiker in een steelpan aan de kook en kook in circa 5 minuten tot een siroop. Laat de limoncello-siroop afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Rasp de schil van de limoenen. Halveer de helft van de vijgen en lepel ze uit. Spatel de lemoncurd, de passievruchtenpulp en twee derde van de limoenrasp door de mascarpone. Spatel de slagroom door de mascarpone.
Doop de helft van de lange vingers in de limoncello-siroop en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk glad. Doop de rest van de lange vingers in de limoncello-siroop en verdeel de rest van de mascarpone over de lange vingers. Laat minstens 5 uur opstijven in de koelkast.
Schaaf de witte chocolade met een dunschiller. Halveer de rest van de passievruchten. Garneer de tiramisu met de witte chocolade, toefjes munt, de gehalveerde vijgen en de rest van de limoenschil.
Rode linzen hebben een goede eigenschap. Buiten het feit dat ze erg lekker zijn koken ze ook stuk waardoor er mooie gebonden soepen of stoofschotels
Ik maak dit gerecht altijd met kippendijvlees. Het is voller van smaak, zachter en eigenlijk gewoon lekkerder dan een filet.