Romige bloemkoolsoep met knoflooksoldaatje
Als je voor dit gerecht groentebouillon gebruikt is het een mooi vegetarisch voorgerecht of amuse.
Schrap de winterpeen en snijd deze in plakjes, snijd de bleekselderij in stukjes en doe samen met de linzen en 1,5 l bouillon in een pan. Breng aan de kook en laat 20 min zachtjes koken.
Rasp schil van sinaasappel en pers de helft uit. Doe het sap met de koriander en wat peper in een kom en pureer tot een pesto.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met harissa de rasp van de sinaasappel en het sap van de andere helft van de sinaasappel.
Serveer met een schepje korianderpesto.
Als je voor dit gerecht groentebouillon gebruikt is het een mooi vegetarisch voorgerecht of amuse.
Het belangrijkste keuken hulpmiddel bij dit recept is de baksteen en een bord wat net iets kleiner is dan je koekenpan. Ik had hier al
Lekker bij van alles en nog wat. Als dip met brood, bij kip of garnalen op je broodje gyros of als dressing in een Griekse