Dit gerecht is lekker met rijst of gekookte aardappelen. Als de kippenbouten gaar zijn haal je dan uit de ovenschaal en dan maak je de suas is dunner door er iets water aan toe te voegen.
Dit gerecht is lekker met rijst of gekookte aardappelen. Als de kippenbouten gaar zijn haal je dan uit de ovenschaal en dan maak je de suas is dunner door er iets water aan toe te voegen.
Ui pellen en klein snijden. knoflook pellen, citroenen uitpersen. Ui, knoflook, citroensap, komijn, kurkuma, chilipeper, koriander, zout en peper tot een pasta vermalen.
Maak wortel en prei schoon en snij in plakjes.
Oven op 180 graden
Bak de kippenbouten aan in een scheut olijfolie en leg ze in een ovenschaal.
Bak dan de wortel en prei ca 5 minuten en voeg toe aan de kip.
Kruidenpasta en pruimen erbij en alles even omscheppen.
Laat het geheel 45 minuten in de oven gaar worden, eventueel wat water toevoegen als het te droog wordt.
Kook ondertussen de rijst of aardappelen die je erbij wilt serveren.
In Spanje eten ze deze lekkere snack veel als tapas en staat hij als boquernes fritos op de kaart. Maar ze zijn natuurlijk ook gewoon erg
Lekker bij van alles en nog wat. Als dip met brood, bij kip of garnalen op je broodje gyros of als dressing in een Griekse