
Kip in het pannetje
Dit zijn van die eenpans gerechten die eigenlijk altijd lekker zijn en nooit kunnen mislukken en barstens vol met smaak zitten.
Snij van de bosui een stukje van ongeveer 6 cm en snij deze dan weer in hele dunne reepjes. Snij de rest van de bosui in ringetjes.
Haal de zaden uit de paprika en snij 1/3 in hele kleine blokjes en de rest in stukje van ongeveer 1 cm.
Maak de paddenstoelen schoon en snij de wat grotere in grove stukken.
Meng de sojasaus met de shaoxing en gemberpoeder.
Kook de mihoen volgens het voorschrift op het pak.
Zet een wok en een koekenpan op het vuur met in beide een scheutje olie. Leg de tonijnsteaks in de koekenpan en bak deze 1,5 minuut. Doe de paprikastukjes, bosuiringetjes en paddenstoelen in de wok en wok deze ongeveer 3 minuten op hoog vuur.
Draai na 1,5 minuut de tonijnsteaks om. Bak 1 minuut en giet dan de sojasausmix erbij en doe het vuur uit na 1 minuut.
Verdeel de mihoen over de vier borden. Doe hier een paar stippen hoisin op. Verdeel de groenten uit de wok over de mihoen. Leg de tonijnsteak op de mihoen en strooi hier de rauwe paprikablokjes over en wat van de bosui reepjes. Garneer met een paar mooie strepen van hoisin en maal er een beetje zwarte peper over.
Op de foto heb ik lalab van tomaat en paksoi bij geserveerd wat je ook op de site kan vinden.
Dit zijn van die eenpans gerechten die eigenlijk altijd lekker zijn en nooit kunnen mislukken en barstens vol met smaak zitten.
Een leuk en lekker onderdeel van een grand dessert is deze vijgenbonbon. Zacht van smaak met een pitje van de gember.
Het is simpel, snel klaar en uiteraard lekker van smaak.