Paddenstoelensaus te Ee

Dit is een super saus voor over de pasta. Erg lekker met een frisse salade. De naam stamt af van de plaats waar deze saus voor ons bereid is door een vriendin. Dit is alweer een jaar of 20 geleden maar de saus blijft bij ons op tafel komen en de naam blijft paddenstoelensaus te Ee.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • gerookte tahoe- 1 blok
  • knofllok- 2 teentjes
  • spaanse peper- 2 stuks
  • shi-take- 125 gram
  • kastanje champignon- 125 gram
  • oesterzwammen- 125 gram
  • cantharellen- 125 gr
  • prei- 2 stuks
  • crème fraiche- 100 ml
  • slagroom- 100 ml
  • witte peper-
  • bieslook- vers
  • roomboter- 50 gram
  • maizena- 3 el
  • cognac-
  • bouillonpoeder- groenten of kruiden

Instructies

Pel de knoflook en snijd hem fijn, snijd de tahoe in kleine blokjes, de peper en prei in ringetjes en de paddenstoelen in plakjes.

Smelt de roomboter in de pan, voeg de knoflook toe en laat dit zachtjes fruiten. Haal de knoflook uit de pan en bak in achtergebleven boter de tahoe krokant. Voeg eventueel boter toe.

Voeg de pepers, paddenstoelen en prei toe en laat dit al omscheppend zachtjes bakken.

Meng de maizena met wat bouillonpoeder en cognac en voeg deze toe samen met de crème fraiche en slagroom. Roer door en laat goed warm worden. Zorg er voor dat het niet aan de kook komt.

Snijd de bieslook klein en roer door de saus. Breng op smaak met witte peper en eventueel nog wat bouillonpoeder.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print