
Hangop met noten
Dit is een heerlijk fris toetje waar je eigenlijk eindeloos mee kan combineren.
Haal de vel van de makreel en ontdoe hem van de graat. Pureer de makreel met de boter, zure room, citroensap en de peper bessen. Zet dit mengsel 1 uur ik de koelkast.
Voor de coulis: Snijd de garnalen in stukjes. Snijd selderij, wortel, ui, tomaten en knoflook in kleine stukjes.
Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen even aan. Voeg dan de gesneden groeten toe en laat deze ongeveer vijf minuten stoven tot ze zacht en gaar zijn.
Flambeer dit met de cognac.
Voeg dan de klein gesneden groenten toe en het blikje tomatenpuree. 20 minuten laten trekken op een laag vuur.
Breng op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een zeef en duw met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk door de zeef.
Vul vier glazen met de makreelpastei en lepel de lauw warme garnalen coulis hierop. Lekker met een brood stengel of een stukje toast.
Dit is een heerlijk fris toetje waar je eigenlijk eindeloos mee kan combineren.
Een kip van het spit met zijn knapperige vel doet het altijd goed. Je moet natuurlijk wel een bbq of oven hebben met een draaispit.
Een lekkere volle soep die het ook prima doet als maaltijdsoep. Als je ipv kippenbouillon groentebouillon gebruikt is het een heerlijk vegetarisch recept.