Portugese brood knoflooksoep

Deze soep heb ik voor het eerst gegeten in Olhos de Agua waar de altijd vriendelijke Portugezen mij gaar het recept gaven van hun favoriete broodsoep. Soms wordt hij geserveerd met een gepocheerd ei erin en de andere keer zijn de eieren er doorheen geroerd. Ik maak hem altijd van broodkruim die ik haal bij de supermarkt. Ik vraag dan om de kruim uit de snijmachine. Lekker vol van smaak.

Gebruik groentebouillon ipv kippenbouillon voor een mooi vegetarisch voor of hoofdgerecht.

 

Benodigdheden

Ingrediënten

  • knoflook- 2 bollen
  • broodkruim- 200 gram
  • kippenbouillon- 2 liter
  • koriander- 1 bosje
  • citroensap- halve citroen
  • eieren- 4
  • olijfolie-
  • peper-

Instructies

Snij de knoflook in plakjes. Bak de knoflook zachtjes in olijfolie, voeg de broodkruim toe en bak even mee.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat dit 20 min zachtjes koken.

Klop de eieren los en snijd de koriander klein. Pers de citroen uit.

Maak de soep met een staafmixer glad en klop de eieren door de soep. Citroensap, koriander erdoor en wat grof gemalen peper.

Lekker met een frisse salade.

Facebook
WhatsApp
Print