
Portugese brood knoflooksoep
Deze soep heb ik voor het eerst gegeten in Olhos de Agua waar de altijd vriendelijke Portugezen mij gaar het recept gaven van hun favoriete
Hak de bloemkool in stukken zodat deze in de keukenmachine passen. Maal de stukken bloemkool tot het formaat van een rijstkorrel. Doe niet te veel bloemkool tegelijkertijd in de machine zodat het mooi gelijkwaardig vermalen wordt.
Pel de knoflook en snij hem ragfijn. Houd deze appart.
Snij de hamlap in reepjes, de paprika in stukjes en de wortel in blokjes. Snipper de ui en snij de prei in halve ringetjes.
Als je droge nasikruiden gebruikt maak je deze aan met wat kokend water.
Zet de wok op het vuur. Bak het vlees in 5 min gaar. Roerbak de groenten 5 minuten. Voeg de nasikruiden of boemboe toe en bak 1 minuut mee. Zat het vuur laag onder de wok.
Zet een koekenpan of wok op het vuur met wat olijfolie. Roerbak de bloemkool 3 minuten samen met de knoflook. Voeg op het laatst een scheutje ketjap toe.
Bak ondertussen ook de eitjes tot de dooier nog vloeibaar is.
Schep wat “rijst” op je bord, schep hier je vleesgroenten overheen en leg hier je ei bovenop.
Garneer met een augurkje of wat atjar.

Deze soep heb ik voor het eerst gegeten in Olhos de Agua waar de altijd vriendelijke Portugezen mij gaar het recept gaven van hun favoriete

Deze spiesjes zijn met een japanse twist. Lekker met gebakken rijst en groenten en een japanse komkommersalade.

Het pittige in recepten is voor iedereen anders. Verrijk je gerechten dus voorzichtig met pepers of pepersaus zodat ieder het kan eten. Ik vergis me