Rode biet, aardappel knoflooksoep

Een super snelle lekkere soep die ook vegetarisch bereid kan worden als je de bouillon vervangt voor een groenten bouillon.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • olijfolie-
  • rode ui- 1 stuks
  • knoflook- 2 teentjes
  • verse gember- 2 cm
  • gemalen komijn- 2 tl
  • gekookte bieten- 500 gram
  • aardappel- 150 gram
  • runderbouillon- 1 liter
  • room-
  • peper en zout-

Instructies

Pel de ui en de knoflook en snij deze klein, rasp de biet, schil de aardappel en snij in blokjes. Schil de gember en rasp deze fijn.

Zet de pan op het vuur en verwarm een scheut olijfolie. Fruit de ui en de knoflook op zacht vuur tot de ui glazig is. Voeg de komijn toe en bak 2 minuten mee.

Voeg de biet, aardappel en runderbouillon toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten goed doorkoken.

Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.

Schenk de soep in een kom of bord en doe er een scheutje room in.

Facebook
WhatsApp
Print