
Vis in bananenblad
Stomen in bananenblad is lekker en staat ook nog leuk op het bord. Heb je geen stoompan kan je dit ook in de oven maken.
Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Snij de bosui in ringetjes en hak de peterselie fijn.
Smelt de boter en bak de aardappelblokjes met het wit van de ui en de helft van het groen voor 4 a 5 minuten.
Voeg de bouillon toe en kook gaar in 15 minuten.
Pureer met staafmixer tot een lichtgebonden soep
Maak op smaak met zout, peper en nootmuskaat
Bestrooi met peterselie en fijne bosui.
Stomen in bananenblad is lekker en staat ook nog leuk op het bord. Heb je geen stoompan kan je dit ook in de oven maken.
We gebruiken bij dit recept een halve ananas. De andere helft kan je in een bakje nog een paar dagen goed houden in de koelkast.
In Spanje is er de paella, in Louisiana hebben ze de jambalaya en in Portugal de cataplana. Als je net zoal ik af en toe de