Salade makreel / ansjovis

Tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende lekkere slasoorten. Hier kan je eigenlijk eindeloos mee combineren want iedere soort heeft toch zijn eigen smaak.

Ik heb hier de rode sla vanwege zijn bittertje gecombineerd met zachter soorten gemengd. Gewoon bij de goede groenteboer een keuze maken op basis van smaak en kleur.

Benodigdheden

Ingredi├źnten

  • Sla- 3 tot 4 soorten
  • rode ui- 1 stuks
  • ei- 2 stuks
  • avocado- 1 stuks
  • olijven met tonijn- klein blikje
  • zongedroogde tomaten- potje op olie
  • olijfolie-
  • citroen- 1 stuks
  • mayonaise- 3 el
  • witte wijnazijn-
  • peper en zout-
  • gerookte makreel filet- pakje twee stuks
  • ansjovis op knoflookolie- 1 bakje

Instructies

Kook de eieren hard, pel en laat afkoelen. Pel de ui en snij in dunne ringen. Schil de avocado en snij de ene helft in plakjes en de andere helft in blokjes. Snij een stuk of 6 zongedroogde tomaten in stukjes.

Indien nodig was en droog de sla. Haal mooie bladeren van de krop en maak hier een mooie rand van op een schaal. Scheur of snij de rest van de sla in stukjes en leg in het midden van de schaal.

Maak van de olijfolie, witte wijnazijn, mayonaise en het sap van 1 citroen een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de dressing over de sla en hussen een beetje om.

Strooi de blokjes avocadoblokjes, de olijven en zongedroogde tomaten erover. Breek de makreelfilet in stukjes en leg dit op de sla. Verspreid e ansjovis over de sla. Snij de eieren in partjes en leg ze samen met de plakjes avocado langs de rand op de slabladeren.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print