
Gefrituurde ansjovisjes
In Spanje eten ze deze lekkere snack veel als tapas en staat hij als boquernes fritos op de kaart. Maar ze zijn natuurlijk ook gewoon erg
Snij de eindjes van de snijbonen af en snij ze in dunne slierten. Een dunschiller is hierbij een prima hulpmiddel.
Breng een pan water met zout aan de kook en blancheer de snijbonenslierten ongeveer 1 minuut. Koel ze snel af in een bak ijswater en laat daarna goed uitlekken.
Bak de spekjes op laag vuur tot ze mooi krokant zijn. Haal de spekjes uit de pan en leg ze op keukenpapier.
Snipper de ui ragfijn en bak in een scheutje olie samen met de kerrie op laag vuur voor 4 minuten.
Zet een koekenpan op het vuur, doe de roomboter in de pan en als deze gesmolten is voeg je de snijbonen en de gebakken ui toe. Bak op hoog vuur 2 minuten en schud de pan regelmatig om.
Doe de snijbonen op een bord, bestrooi met zwarte peper uit de molen. Dan de gemalen gruyere en de spekblokjes erop.
In Spanje eten ze deze lekkere snack veel als tapas en staat hij als boquernes fritos op de kaart. Maar ze zijn natuurlijk ook gewoon erg
Wie houdt er nu niet van. De oud Hollandse gehaktbal. Dit recept is voor 4 gehaktballen. Wij waren maar met zijn drieën thuis dus er