Gerookte Eend Met Aardbei
Ik ben dit receptje jaren geleden tegengekomen. Het blijft een smaakexplosie en met enige regelmaat gebruik ik het zoals laatst op een verjaardagslunch voor Andre
Snij de eindjes van de snijbonen af en snij ze in dunne slierten. Een dunschiller is hierbij een prima hulpmiddel.
Breng een pan water met zout aan de kook en blancheer de snijbonenslierten ongeveer 1 minuut. Koel ze snel af in een bak ijswater en laat daarna goed uitlekken.
Bak de spekjes op laag vuur tot ze mooi krokant zijn. Haal de spekjes uit de pan en leg ze op keukenpapier.
Snipper de ui ragfijn en bak in een scheutje olie samen met de kerrie op laag vuur voor 4 minuten.
Zet een koekenpan op het vuur, doe de roomboter in de pan en als deze gesmolten is voeg je de snijbonen en de gebakken ui toe. Bak op hoog vuur 2 minuten en schud de pan regelmatig om.
Doe de snijbonen op een bord, bestrooi met zwarte peper uit de molen. Dan de gemalen gruyere en de spekblokjes erop.
Ik ben dit receptje jaren geleden tegengekomen. Het blijft een smaakexplosie en met enige regelmaat gebruik ik het zoals laatst op een verjaardagslunch voor Andre
Groenten grillen is super makkelijk en zeer gezond. Het is ook goed te combineren met aardappelen uit de oven omdat ze dan samen kunnen garen.
Mosselen uit de wok is net zo snel klaar als gekookte mosselen maar door de bereiding uit de wok hebben ze meer smaak. Lekker met