
Frittata
Een frittata maak je eigenlijk van de restjes die je in huis hebt. Aan het eind van de week ligt er altijd nog wel wat
Snij de eindjes van de snijbonen af en snij ze in dunne slierten. Een dunschiller is hierbij een prima hulpmiddel.
Breng een pan water met zout aan de kook en blancheer de snijbonenslierten ongeveer 1 minuut. Koel ze snel af in een bak ijswater en laat daarna goed uitlekken.
Bak de spekjes op laag vuur tot ze mooi krokant zijn. Haal de spekjes uit de pan en leg ze op keukenpapier.
Snipper de ui ragfijn en bak in een scheutje olie samen met de kerrie op laag vuur voor 4 minuten.
Zet een koekenpan op het vuur, doe de roomboter in de pan en als deze gesmolten is voeg je de snijbonen en de gebakken ui toe. Bak op hoog vuur 2 minuten en schud de pan regelmatig om.
Doe de snijbonen op een bord, bestrooi met zwarte peper uit de molen. Dan de gemalen gruyere en de spekblokjes erop.
Een frittata maak je eigenlijk van de restjes die je in huis hebt. Aan het eind van de week ligt er altijd nog wel wat
Het belangrijkste keuken hulpmiddel bij dit recept is de baksteen en een bord wat net iets kleiner is dan je koekenpan. Ik had hier al
Groenten, vis of lees in tempura ziet er altijd leuk uit en is ook erg lekker. Je kunt in de supermarkt tegenwoordig pakjes tempura beslag