Soyanaise

Ik gebruik voor deze saus dark soy. Het verschil met “gewone” soy saus is dat deze dikker, donkerder, voller van smaak en minder zout is. Deze saus gaat goed bij varkens en kippenvlees en is ook erg lekker bij een gehaktbal.

Benodigdheden

Ingredi├źnten

  • mayonaise- 6 el
  • dark soy- 4 el
  • gembersiroop- 1 el
  • sambal brandal- 2 el
  • citroensap- 1 el
  • knoflook- 3 teentjes
  • laos- 1/2 tl
  • kaneel- 1/2 tl
  • djinten- 1/2 tl
  • koenjit- 1/2 tl
  • sereh- 1/2 tl
  • ketoembar- 1/2 tl
  • olijfolie- 1 el

Instructies

Zet een kleine koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Voeg alle droge kruiden toe en bak deze los in 2 minuten zodat alle smaken goed vrij komen. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.

Doe de mayonaise, soy, gembersiroop, sambal en citroensap in een kom. Knijp de tenen knoflook hier boven uit. Voeg de olie met kruiden toe en roer goed door elkaar.

Als je de saus wat te dik vindt kan je hem aanlengen met wat water.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print