Dag 1. Neem een grote pan en leg hier de stukken sparerib in. Eventueel de spareribs in stukken snijden.
Schil de gember en snij in stukken. Snij de peper in stukken. Pel de knoflook en kneus de tenen. Snij de limoenen in plakken.
Doe alles in de pan bij de spareribs samen met de ketjap en het zeezout. Vul aan met water tot alles net onder staat.
Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de botjes ongeveer twee centimeter uitsteken. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
Zet het vuur onder de pan uit en laat de spareribs afkoelen in de de marinade.
Dag 2. Haal de spareribs uit de marinade en giet de marinade door een zeef. Je kunt deze nog twee maal gebruiken om spareribs te koken.
Steek de bbq aan en wacht tot deze op 150 graden is. Rooster de spareribs in 8 tot 10 minuten en vlak voordat ze worden uitgeserveerd even insmeren met wat van de marinade.
Er zijn drumsticks en mini drumsticks. Deze worden vaak verkocht als kip borrelhapje. Zelf vind ik deze kleine drumsticks het lekkerst voor de sticky chicken