
Jodenhaas
De jodenhaas is een vergeten stukje heerlijk rundvlees. De jodenhaas of diamanthaas is het stukje vlees wat tussen de schouders van een rund zit. Het
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan en fruit de knoflook en chilivlokken 30 seconden.
Voeg de garnalen toe en bak in 4 minuten gaar. Zet de pan van het vuur.
Schil ondertussen de gember en rasp deze. Meng de gemberrasp met de crème fraishe, mierikswortel en citroensap. Voeg eventueel wat water toe als het te dik blijft.
Schep een kleine eetlepel in een borrelglaasje en bestrooi dit met de knoflookcress. Prik twee garnalen op een cocktailprikker en leg deze op het glaasje.
(als je geen knoflookcress kan krijgen kan je er ook klein gesneden bieslook voor gebruiken)

De jodenhaas is een vergeten stukje heerlijk rundvlees. De jodenhaas of diamanthaas is het stukje vlees wat tussen de schouders van een rund zit. Het

Ik ben dit receptje jaren geleden tegengekomen. Het blijft een smaakexplosie en met enige regelmaat gebruik ik het zoals laatst op een verjaardagslunch voor Andre