
Krieltjes uit de oven met mojo picon
De oorsprong van dit gerecht ligt op Tenerife. Hier is de mojo geboren de typische Canariaanse saus die heerlijk is bij gegrilde aardappelen.
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan en fruit de knoflook en chilivlokken 30 seconden.
Voeg de garnalen toe en bak in 4 minuten gaar. Zet de pan van het vuur.
Schil ondertussen de gember en rasp deze. Meng de gemberrasp met de crème fraishe, mierikswortel en citroensap. Voeg eventueel wat water toe als het te dik blijft.
Schep een kleine eetlepel in een borrelglaasje en bestrooi dit met de knoflookcress. Prik twee garnalen op een cocktailprikker en leg deze op het glaasje.
(als je geen knoflookcress kan krijgen kan je er ook klein gesneden bieslook voor gebruiken)
De oorsprong van dit gerecht ligt op Tenerife. Hier is de mojo geboren de typische Canariaanse saus die heerlijk is bij gegrilde aardappelen.
Tussen de gerechten door is het lekker om iets verfrissend te drinken. Dit is een leuke vervanger voor de spoom en nog gezond ook. Je
Spareribs is zo’n gerecht dat je echt een dag van te voren moet voorbereiden en in een grote hoeveelheid moet maken. Gezellig met een groep