Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan en fruit de knoflook en chilivlokken 30 seconden.
Voeg de garnalen toe en bak in 4 minuten gaar. Zet de pan van het vuur.
Schil ondertussen de gember en rasp deze. Meng de gemberrasp met de crème fraishe, mierikswortel en citroensap. Voeg eventueel wat water toe als het te dik blijft.
Schep een kleine eetlepel in een borrelglaasje en bestrooi dit met de knoflookcress. Prik twee garnalen op een cocktailprikker en leg deze op het glaasje.
(als je geen knoflookcress kan krijgen kan je er ook klein gesneden bieslook voor gebruiken)
Ik kreeg dit recept via een vriend uit Belgie die dit weer heeft opgepikt vanuit America. Dan merk je weer hoe leuk het is om
Ajvar is een hemels goedje uit het voormalige Joegoslavië! Je kan het haast overal voor gebruiken: op brood (bijv. kaastosti!), in de soep, als toevoeging