Kip van het spit
Een kip van het spit met zijn knapperige vel doet het altijd goed. Je moet natuurlijk wel een bbq of oven hebben met een draaispit.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Splits de eieren. Rasp de schil van de citroen. Schil de appels. Snij een appel in blokjes en de andere in dunnen plakjes.
Meng in een kom de bloem, de eierdooiers, de ricotta, de yoghurt, de suiker en de citroenrasp met een mixer goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat. Roer de appelblokjes hier doorheen.
Klop de eiwitten stijf en spatel dit door het beslag.
Vet de springvorm in met boter en bestuif licht met bloem.
Giet het deeg in de vorm en bedek de bovenkant met de schijfjes appel.
Zet de taart ongeveer 40 minuten in de oven.
Server met een bolletje koffie ijs
Een kip van het spit met zijn knapperige vel doet het altijd goed. Je moet natuurlijk wel een bbq of oven hebben met een draaispit.
Deze soep heb ik voor het eerst gegeten in Olhos de Agua waar de altijd vriendelijke Portugezen mij gaar het recept gaven van hun favoriete