Stoofperentaart

Appeltaart bakken en eten we bijna allemaal. Neem eens stoofperen ipv appels en je krijgt een heerlijke taart met de mooie smaak van de herfst. Je moet dan wel de peren eerst gaar stoven. Een recept hiervoor kan je ook op de site vinden.

Leg je afgekoelde halve stoofperen 30 minuten op keukenpapier waardoor het vocht eruit kan trekken.

Als je er slagroom bij serveert doe dan een paar el ingekookt perenvocht door je room als je hem klopt wat een verrassende smaak oplevert.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • bloem- 280 gram
  • roomboter- 200 gram
  • suiker- 150 gram
  • amandelmeel- 4 el
  • stoofperen- 6 stuks
  • ei-
  • suiker- 3 tl
  • geschaafde amandelen- 3 el

Instructies

Kneed de bloem, roomboter en suiker tot een soepel deeg en leg het 30 tot 40 minuten in de koelkast.

Vet een springvorm in met boter en bestuif dit met amandelmeel.

Verwarm de oven op 170 graden.

Neem 2/3 van het deeg en rol dit uit tot een lap waarmee je de bodem en zijkanten van de springvorm bekleed.

Leg de peren op de bodem. Maak van de rest van het deeg slierten die je kruislings over de taart legt en zachtjes aandrukt op de zijkant en de kruisingen.

Splits het ei. Meng het eiwit met de suiker en het amandelschaafsel. Bestrijk hier de bovenkant van je taart mee.

Zet de taart in het midden van de oven en bak hem in ongeveer 75 minuten gaar. Kijk even na 50 minuten of hij niet te bruin wordt aan de bovenkant. Anders kan je hem afdekken met folie waardoor hij wel verder kan garen maar niet te bruin wordt.

Haal de taart uit de oven en laat hem 15 minuten in de vorm zitten voordat je de rand eraf haalt.

Facebook
WhatsApp
Print