Sweet Sticky chicken

Er zijn drumsticks en mini drumsticks. Deze worden vaak verkocht als kip borrelhapje. Zelf vind ik deze kleine drumsticks het lekkerst voor de sticky chicken maar je kunt er ook drumsticks of kippenvleugels voor gebruiken.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • kip borrelstick- 1 kilo
  • ketchup- 100 ml
  • ketjap manis- 100 ml
  • vloeibare honing- 100 ml
  • bruine suiker- 100 gram
  • gembersiroop- 3 el
  • dijon mosterd- 2 el
  • knoflook- 4 teentjes
  • chilipoeder- 1 el
  • peper en zout-

Instructies

Verwarm de oven op 175 graden. Pel de knoflook en snij fijn. Doe dit met de andere ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook. Roer goed door en laat 2 min sudderen zodat de suiker goed is opgelost.

Leg de kip stukjes in een ovenschaal en giet de sticky saus erover. Schep alles om zodat alle kipstukjes bedekt zijn.

Plaats de schaal in de oven en laat in 40 minuten gaar worden. Draai halverwege de stukjes kip om.

Verwarm de grill. Haal de kip uit de schaal en leg op een rooster. Zet deze onder de gril met de ovenschaal eronder om het lekvocht op te vangen. Grill ongeveer 5 minuten. Let op dat de de kip niet verbrand onder de grill.

Als je geen grill hebt dan de oven op vol vermogen en de kip op het rooster nog 10 minuten roosteren.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print