
Lamsschenkel
De lamsschenkel is een mooi stukje vlees met bot van de voorpoot van het lam. Niet heel erg bekent in Nederland. Het is super mals
Haal de vel van de makreel en ontdoe hem van de graat. Pureer de makreel met de boter, zure room, citroensap en de peper bessen. Zet dit mengsel 1 uur ik de koelkast.
Voor de coulis: Snijd de garnalen in stukjes. Snijd selderij, wortel, ui, tomaten en knoflook in kleine stukjes.
Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen even aan. Voeg dan de gesneden groeten toe en laat deze ongeveer vijf minuten stoven tot ze zacht en gaar zijn.
Flambeer dit met de cognac.
Voeg dan de klein gesneden groenten toe en het blikje tomatenpuree. 20 minuten laten trekken op een laag vuur.
Breng op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een zeef en duw met de achterkant van een lepel zo veel mogelijk door de zeef.
Vul vier glazen met de makreelpastei en lepel de lauw warme garnalen coulis hierop. Lekker met een brood stengel of een stukje toast.
De lamsschenkel is een mooi stukje vlees met bot van de voorpoot van het lam. Niet heel erg bekent in Nederland. Het is super mals
Vraag bij de visboer om sushi kwaliteit zalm en tonijn. Dan krijg je de meest mooie en verse stukjes voor je tartaar.
Weinig tijd en toch lekker eten. Dit pasta gerecht staat in 15 minuten op tafel.