
Tzatziki
Lekker bij van alles en nog wat. Als dip met brood, bij kip of garnalen op je broodje gyros of als dressing in een Griekse
Snijd het kippenvlees in stukken, de paprika in repen, de ui in ringen en de knoflook klein. Giet de olijven af en snij in plakjes.
Meng de komijn, kurkuma, kaneel en het gemberpoeder door elkaar. Strooi de helft over het kippenvlees en meng het goed door elkaar zodat de kruiden goed verdeeld worden.
Zet de tajine op het vuur met de olijfolie. Als de olie warm is het kippenvlees, de ui, knoflook en de rest van het kruidenmengsel 10 tot 15 minuten aanbraden met de deksel erop. Schep regelmatig even om.
Voeg de paprika en de abrikozen toe plus een deel van de bouillon. Laat dit 45 minuten stoven met de deksel op de tajine. Roer het af en toe even om en als het te droog wordt iets bouillon toevoegen.
Breng op smaak met zout en peper en bind de saus met wat maizena. Voeg de olijven toe en verwarm nog even goed door.
Bestrooi met het amandelschaafsel.
Lekker met couscous.
Lekker bij van alles en nog wat. Als dip met brood, bij kip of garnalen op je broodje gyros of als dressing in een Griekse
Dit is een snelle en lekker manier om pulled chicken te maken. Je kan jouw eigen smaak eraan geven door een andere bouillon of kruidenmix
Groenten grillen is super makkelijk en zeer gezond. Het is ook goed te combineren met aardappelen uit de oven omdat ze dan samen kunnen garen.