Zwaardvissteak
Zwaardvis is een stevige vissoort die bijna smaakt als kalfsvlees. Zelfs de niet visliefhebber zal hier van smullen.
Snijd het kippenvlees in stukken, de paprika in repen, de ui in ringen en de knoflook klein. Giet de olijven af en snij in plakjes.
Meng de komijn, kurkuma, kaneel en het gemberpoeder door elkaar. Strooi de helft over het kippenvlees en meng het goed door elkaar zodat de kruiden goed verdeeld worden.
Zet de tajine op het vuur met de olijfolie. Als de olie warm is het kippenvlees, de ui, knoflook en de rest van het kruidenmengsel 10 tot 15 minuten aanbraden met de deksel erop. Schep regelmatig even om.
Voeg de paprika en de abrikozen toe plus een deel van de bouillon. Laat dit 45 minuten stoven met de deksel op de tajine. Roer het af en toe even om en als het te droog wordt iets bouillon toevoegen.
Breng op smaak met zout en peper en bind de saus met wat maizena. Voeg de olijven toe en verwarm nog even goed door.
Bestrooi met het amandelschaafsel.
Lekker met couscous.
Zwaardvis is een stevige vissoort die bijna smaakt als kalfsvlees. Zelfs de niet visliefhebber zal hier van smullen.
Rode linzen hebben een goede eigenschap. Buiten het feit dat ze erg lekker zijn koken ze ook stuk waardoor er mooie gebonden soepen of stoofschotels
Aglio e olio is een heerlijk gerecht maar ik maak altijd te veel. Ik kook dan een klein beetje pasta bij en maak er weer