
Varkensvlees met ananas
We gebruiken bij dit recept een halve ananas. De andere helft kan je in een bakje nog een paar dagen goed houden in de koelkast.
De tonijn moet zo vers mogelijk zijn. Bij de visboer kan je vragen om sashimi kwaliteit dan zit je altijd goed.
Snij de tonijn in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm. Hak de tonijn niet want dan veranderd de structuur. Snij de bieslook fijn en meng dit door de tonijn met een scheutje olijfolie en maak op smaak met zout en peper.
Leg de rosbiefplakjes op een plank en schep een beetje tonijn aan het begin van het plakje. Rol dit op tot een mooi rolletje.
Snij de elft van de asperges in kleine stukjes en meng dit met de sla en breng het geheel opsmaak met wat olijfolie, balsamico azijn en peper en zout.
Verdeel de salade over een bord (of over vier aparte borden). Leg de tonijnrolletjes op de salade en garneer aan de zijkant met truffelmayonaise.

We gebruiken bij dit recept een halve ananas. De andere helft kan je in een bakje nog een paar dagen goed houden in de koelkast.

Ik gebruik hier zelf graag cognacmosterd voor maar deze isin Nederland niet goed verkrijgbaar. Het is ook erg lekker met de groene mosterd met tuinkruiden.

Weinig tijd en toch lekker eten. Dit pasta gerecht staat in 15 minuten op tafel.