Vis in bananenblad

Stomen in bananenblad is lekker en staat ook nog leuk op het bord. Heb je geen stoompan kan je dit ook in de oven maken. In de oven gaat het op 175 graden en dan 10 tot 15 minuten.

Bananenblad koop je in de toko. Was de bananenbladeren altijd goed met koud water en droog ze daarna af met een zachte doek. Voor extra stevigheid worden er 2 stukken bananenblad gebruikt. Elk stuk heeft een doffe en glanzende kant. Leg de 2 doffe kanten op elkaar.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • nijlbaarsfilet- 4 x 150 gram
  • rauwe gepelde garnalen- 200 gram
  • knoflook- 2 teentjes
  • gemberwordtel- 1,5 cm
  • spaanse peper- 1 stuks
  • bosui-
  • sojasaus- 2 a 3 el
  • peper en zout-

Instructies

 

Pel de knoflook en snij in dunne plakjes. Snij de peper en de bosui in dunne ringetjes. Schil en rasp de gemberwortel.

Knip 8 stukken bananenblad van ongeveer 20 x 20 cm. Leg per twee op elkaar en leg in het midden de stukken nijlbaars. Verdeel de garnalen hierover.

Meng de knoflook, bosui, Spaanse peper, gember met de sojasaus en verdeel over de vispakketjes.

Vouw de pakketjes dicht en zet vast met een prikkertje.

Leg in de stomer en stoom het geheel ongeveer 15 minuten.

Facebook
WhatsApp
Print