Ik voeg eigenlijk altijd wat port toe als ik stoofperen kook. Op enig moment had ik niet alles in huis wat ik normaal gebruik en daaruit is dit nagerecht ontstaan.
Ik voeg eigenlijk altijd wat port toe als ik stoofperen kook. Op enig moment had ik niet alles in huis wat ik normaal gebruik en daaruit is dit nagerecht ontstaan.
Giet de wijn in een kookpan en laat zoveel wijn 1/3 inkoken zodat er voldoende is om de peren in gaar te stoven.
Schil de peren, halveer deze en snij klokhuis eruit.
Halve peren, specerijen, honing in rode wijn op laag vuur 25 minuten pocheren
Van het vuur af en gedroogde vruchten toevoegen
Afgedekt een nacht op een koel plek laten marineren
Verwijder alle specerijen, schik peren en zuidvrucht op een bordje met wat sap.
Schil de sinaasappel, snijd in plakken en haal witte midden eruit.
Garneer de peer met de sinaasappel.
klop de slagroom met de vanille en basterdsuiker tot een lobbig massa en schep er een lepel op de peren.
Ik weet niet hoe het bij jullie gaat maar ik heb na een bbq altijd van alles wat over. Invriezen is een optie maar bij
Ik gebruik voor deze saus dark soy. Het verschil met “gewone” soy saus is dat deze dikker, donkerder, voller van smaak en minder zout is.