Winterse visstoof

Een visstoof / pakket van de bbq is heerlijk. Maar in de koude maanden van het jaar is dit ook prima in de oven te bereiden.

Vouw het wel zo dat het als een kussen kan opbollen. Dit doe je door de vis aan een kant van de folie te leggen waarna je de folie over de vis vouwt en dan aan de randen dicht vouwt. Vouw de randen twee of driemaal zodat je zeker weet dat het echt dicht zit. In de oven zie je dan het pakket als een kussen opbollen waardoor het mooi gaar stoomt.

Benodigdheden

Ingredi├źnten

  • pangasiusfilet- 1 filet per persoon
  • rivierkreeftjes- 30 gram per persson
  • rauwe knoflookgarnalen- 40 gram per persoon
  • citroen- 1
  • knoflook- 1 teentje per pakket
  • flespompoen- 1/4
  • rode kool-
  • broccoli-
  • ui- 1/2 per pakket
  • oijfolie-
  • aluminiumfolie-

Instructies

Verwarm de oven op 190 graden.

Snij de pompoen in blokjes, de ui in halve ringen, de knoflook in kleine stukjes, de broccoli in roosjes en de rode kool in reepjes. Pers de citroen uit.

Leg een stuk folie op het aanrecht en doe hier ongeveer twee el olijfolie op. Maak een bedje van de groente behalve de knoflook o de olie. Leg hier je pangasiusfilet op en leg hier de garnalen en de rivierkreeftjes bovenop. Besprenkel met wat citroensap en verdeel 1 teentje knoflook over de bovenkant.

Vouw het pakket dicht volgens de instructie. Leg het pakket 15 tot 20 minuten in het midden van de oven.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print