Wortel, zoete aardappel, gembersoep

Benodigdheden

Ingrediënten

  • ui- 1 stuks
  • zoete aardappel- 1 stuks
  • wortel- 500 gram
  • gemberwortel- 3 cm
  • gemalen komijn- 1 tl
  • kurkuma- 1 tl
  • kippenbouillon- 1 liter
  • sinaasappelsap- 2 dl
  • olijfolie-
  • zout & peper-

Instructies

Snipper de ui, schil de aardappel en snijd deze in blokjes. schil de gember en rasp deze, snij de wortel in blokjes.

Fruit de ui 5 min. Voeg de aardappel, wortel, gember en specerijen toe en fruit deze 5 minuten.

Voeg de bouillon toe en laat gaar koken in ongeveer 30 minuten.

Pureer de soep, maak op smaak met zout en peper.

Roer de sinaasappelsap erdoor.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print