
Ragout spareribs
Na een bbq avond blijven er bij mij nog wel eens wat stukjes sparribs over. Natuurlijk kan je ze de volgende dag opwarmen en opeten
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil dun af. Pers de vrucht uit.
Meng de bloem met peper en zout naar smaak en wentel de lamsboutschijven erdoor.
Verhit de olie in een ruime braadpan en bak het vlees rondom mooi bruin.
Neem het vlees uit de pan.
Snipper de ui, en snij de winterwortel en bleekselderij in blokjes.
Fruit de ui met de knoflook in het bakvet. Voeg de wortel, de bleekselderij en de sinaasappelrasp toe en bak alles 5 min. op een halfhoog vuur.
Schenk de wijn, het sinaasappelsap en de bouillon erbij en voeg de oregano en peper en zout naar smaak toe.
Breng alles aan de kook en leg het vlees in de pan. Stoof het vlees in 2 tot 2 1/2 uur in de oven op 175 gr gaar.
Zelf laat ik het vlees op een lage temperatuur (90gr) een uurtje of 6 in de oven staan. Dan valt het van het bot en alle smaken zijn door en door getrokken.
Na een bbq avond blijven er bij mij nog wel eens wat stukjes sparribs over. Natuurlijk kan je ze de volgende dag opwarmen en opeten
Maaltijdsalades vind ik heerlijk in de zomer. Lekker met een mooi brood en een fijn glas wijn kom ik de zomeravond goed door. Als maaltijdsalade