Zomerse Kipgoulash
Ik maak dit gerecht altijd met kippendijvlees. Het is voller van smaak, zachter en eigenlijk gewoon lekkerder dan een filet.
Pel de knoflook en ui en snijd deze in stukjes. Wrijf de kippendijen in met zout en peper uit de molen.
Bestuif de kip met bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verwarm de oven op 175 graden.
Zet een ovenvaste braadpan op het vuur en stook deze heet. Doe er dan een scheut olijfolie in en bak
de kip rondom bruin. Haal de kip uit de pan.
Bak de ui en knoflook licht aan en voeg de ansjovis, rozemarijn takjes, laurierbladeren, tomaten, olijven en
stukken kip toe.
Giet de wijn erover en laat aan de kook komen. Leg het deksel schuin op de pan. Schep het vet wat
bovendrijft af. Roer door en breng op smaak met zout en peper.
Haal de laurierblaadjes en rozemarijn takjes uit de pan en zet de pan 45 minuten in de oven
Ik maak dit gerecht altijd met kippendijvlees. Het is voller van smaak, zachter en eigenlijk gewoon lekkerder dan een filet.
Voor dit recept gebruik ik cognacmosterd. Als je deze niet kan vinden neem je vier eetlepes Franse mosterd waar je twee eetlepels cognac doorheen roert.