Kipjagersstoof met rode wijn en olijven

Benodigdheden

Ingrediënten

  • kippendij- 1200 gr
  • laurierblad- 8 stuks
  • ui- 2 stuks
  • knoflook- 5 teentjes
  • rozemarijn- 2 takjes
  • rode wijn- 0,5 l
  • ansjovis- 8 stuks uit blik
  • groene olijven- 100 gram
  • gepelde tomaten- 2 blikken
  • bloem-
  • olijfolie-
  • zout & peper-

Instructies

Pel de knoflook en ui en snijd deze in stukjes. Wrijf de kippendijen in met zout en peper uit de molen.

Bestuif de kip met bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verwarm de oven op 175 graden.

Zet een ovenvaste braadpan op het vuur en stook deze heet. Doe er dan een scheut olijfolie in en bak

de kip rondom bruin. Haal de kip uit de pan.

Bak de ui en knoflook licht aan en voeg de ansjovis, rozemarijn takjes, laurierbladeren, tomaten, olijven en

stukken kip toe.

Giet de wijn erover en laat aan de kook komen. Leg het deksel schuin op de pan. Schep het vet wat

bovendrijft af. Roer door en breng op smaak met zout en peper.

Haal de laurierblaadjes en rozemarijn takjes uit de pan en zet de pan 45 minuten in de oven

Facebook
WhatsApp
Print