
Kippendij in marsala gestoofd
Voor dit recept gebruik ik de kippendij zonder rugstuk. Doordat het botje er nog wel inzit krijgt het vlees nog meer smaak. Gebruik hier nooit
Bieten schillen en in kleine blokjes snijden. Ui pellen en ook in kleine blokjes snijden. In een kom de sherry, azijn, olie en tijm met zout en peper tot een dressing kloppen.
Blokjes biet en ui er doorheen scheppen en 30 minuten laten intrekken.
In een droge koekenpan de pecannoten knapperig roosteren. Citroenpeper en zout naar smaak toevoegen en in een kommetje doen.
Sla wassen, droogmaken en in brede repen snijden. Avocado halveren, pit verwijderen, schillen en in de lengte in plakjes snijden.
Sla over vier borden verdelen. Bietenmengsel midden op de sla scheppen, avocado eromheen leggen en de pecannoten erover strooien en garneren met een stukje haring in dille.
Voor dit recept gebruik ik de kippendij zonder rugstuk. Doordat het botje er nog wel inzit krijgt het vlees nog meer smaak. Gebruik hier nooit