
Soyanaise
Ik gebruik voor deze saus dark soy. Het verschil met “gewone” soy saus is dat deze dikker, donkerder, voller van smaak en minder zout is.
Snij de chorizo in plakjes van 1 cm. Pel de ui en snij in stukjes. Pel de knoflook en snij fijn. Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes. Snij het kippendijvlees in grove stukken.
Zet een braadpan op het vuur en verwarm. Doe de chorizo in de pan en laat dit zachtjes even uitbakken. Voeg de kippendij toe en bak rondom aan.
Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 minuten mee. Voeg de paprika toe en bak al omroerend nog 3 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de rode wijn erbij. Breng aan de kook en laat zachtjes alles gaar stoven in 30 minuten.
Als het te vochtig blijft kan je het binden met aardappelmeel.
Serveer met pandanrijst.

Ik gebruik voor deze saus dark soy. Het verschil met “gewone” soy saus is dat deze dikker, donkerder, voller van smaak en minder zout is.

Het pittige in recepten is voor iedereen anders. Verrijk je gerechten dus voorzichtig met pepers of pepersaus zodat ieder het kan eten. Ik vergis me

In Indonesië eet men veel halfrauwe groenten. Groenten die even in kokend water zijn ondergedompeld of die men bovenop de rijst enkele minuten heeft laten