Snij de chorizo in plakjes van 1 cm. Pel de ui en snij in stukjes. Pel de knoflook en snij fijn. Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes. Snij het kippendijvlees in grove stukken.
Zet een braadpan op het vuur en verwarm. Doe de chorizo in de pan en laat dit zachtjes even uitbakken. Voeg de kippendij toe en bak rondom aan.
Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 minuten mee. Voeg de paprika toe en bak al omroerend nog 3 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de rode wijn erbij. Breng aan de kook en laat zachtjes alles gaar stoven in 30 minuten.
Als het te vochtig blijft kan je het binden met aardappelmeel.
Serveer met pandanrijst.
Voor dit recept gebruik ik cognacmosterd. Als je deze niet kan vinden neem je vier eetlepes Franse mosterd waar je twee eetlepels cognac doorheen roert.
Ik kreeg dit recept via een vriend uit Belgie die dit weer heeft opgepikt vanuit America. Dan merk je weer hoe leuk het is om