
Yoghurtchips
Yoghurtchips is decoratief en ook lekker bij zoete nagerechten. De smaak is licht zuur als je hem uit de oven haalt als hij nog wit
Laat de kippenpootjes een tijdje (liefst een nachtje) marineren in een schaal met daarin de halve gesneden ui, de gesnipperde knoflook, zout naar smaak, de zwarte peper, de ketchup, de ketumbar (en eventueel Chinese poeder) de gesneden tomaat, zoete en zoute ketjap, zodat ze in een lekkere marinade staat.
Verhit de olie in een grote pan
Doe het theelepeltje suiker in de hete olie tot ze bijna gaat carameliseren
Doe er dan de andere halve gesnipperde ui bij en bak dit tot ze bruin is en lekker gaat ruiken.
Doe daarna de hele bak met kippenpootjes en de marinade erbij en roer alles goed om.
Voeg de maggiblokjes, het zout, de salamblaadjes en de selderij toe.
Als alles rondom goed gebakken is, voeg je zoveel water toe tot de pootjes bijna onder staan.
Laat het aan de kook komen en de kippenpootjes stoven tot ze gaar zijn.
Zorg ervoor dat het een lekkere jus wordt en voeg eventueel nog wat extra ketjap of zout toe.
Haal de kippenpootjes eruit en bak ze in een pan in een laagje olie krokant. Zodra ze klaar zijn doe je ze terug in de pan met jus en direct opdienen. Lekker bij de bami.
Yoghurtchips is decoratief en ook lekker bij zoete nagerechten. De smaak is licht zuur als je hem uit de oven haalt als hij nog wit
Dit is eigenlijk een basis die je met veel soorten fruit kan gebruiken. Als je twee smaken gaat maken moet je alle ingrediënten (behalve het fruit)
Tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende lekkere slasoorten. Hier kan je eigenlijk eindeloos mee combineren want iedere soort heeft toch zijn eigen smaak. Ik heb