Verwarm de oven op 160 graden. Verkruimel de koekjes en voeg de boter toe. Kneed dit met deeghaken goed door.
Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel over de bodem en maak een opstaande rand van 4 cm. Druk de bodem goed aan.
Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Klop de roomkaas en ricotta met de mixer in 1 minuut glad. Voeg de suiker, bloem, kaneel, crème fraiche en vanille toe en klop glad.
Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.
Schenk de vulling op de koekbodem en bak de taart in ca. 80 minuten iets onder het middenin de oven.
Zet de oven uit en laat de taart in de oven 2 uur afkoelen. Laat daarna buiten de oven nog 30 minuten verder afkoelen en daarna afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast.
De bramen zijn er nu weer volop dus daar moet je van profiteren. Uiteraard kan je dit frisse drankje met allerlei soorten fruit maken dus