Snipper de ui en de knoflook. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Snijd de tomaten in stukjes. Spoel de witte bonen onder koud water af en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie en fruit de ui aan. Laat de knoflook en tijm kort mee fruiten. Voeg het spek en de ham toe en bak 4 minuten.
Voeg de bouillon, aardappelblokjes, de witte bonen en de kool toe. Laat dit zachtjes 10 minuten koken tot de aardappelblokjes gaar zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en laat goed doorwarem. Breng op smaak met zout en peper.

Ik gebruik voor deze saus dark soy. Het verschil met “gewone” soy saus is dat deze dikker, donkerder, voller van smaak en minder zout is.

Deze aromatische Anglo-Indiase soep vind je in bijna ieder Indiaas restaurant op de kaart. Mulligatawny komt uit het Tamil en betekent “peperwater”. Hoe peperig (heet)