Gamba´s van de gril zijn altijd lekker. Wij eten ze het liefst met een lekker boeren brood, wat crème van geienkaas en een frisse salade. Het recept voor de crème van geitenkaas staat tussen de bijgerechten.
Gamba´s van de gril zijn altijd lekker. Wij eten ze het liefst met een lekker boeren brood, wat crème van geienkaas en een frisse salade. Het recept voor de crème van geitenkaas staat tussen de bijgerechten.
Ik koop de gamba´s uit de diepvries en laat ze even ontdooien onder koud water. Als ze iets ontdooid zijn pel ik het lijf en laat de kop en staart eraan zitten.
Leg de gamba´s in een schaal en giet er een royale scheut olijfolie en whisky over. De knoflook pellen en fijnsnijden en deze met de chili vlokken erover strooien.
Dek goed af met plasticfolie en keer een aantal maal om zodat de ingrediënten zich goed mengen.
Laat afgedekt in de koelkast staan tot gebruik. 3 tot 4 uur is wenselijk om de smaken in te laten trekken.
Breng de gril of bbq op temperatuur. Leg de gamba´s op het rooster en gril tot ze mooi van kleur zijn.
Knijp er wat citroensap over en serveer direct.
Ik gebruik hier zelf graag cognacmosterd voor maar deze isin Nederland niet goed verkrijgbaar. Het is ook erg lekker met de groene mosterd met tuinkruiden.
Een snel soepje maar wel erg smakelijk.