Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan en fruit de knoflook en chilivlokken 30 seconden.
Voeg de garnalen toe en bak in 4 minuten gaar. Zet de pan van het vuur.
Schil ondertussen de gember en rasp deze. Meng de gemberrasp met de crème fraishe, mierikswortel en citroensap. Voeg eventueel wat water toe als het te dik blijft.
Schep een kleine eetlepel in een borrelglaasje en bestrooi dit met de knoflookcress. Prik twee garnalen op een cocktailprikker en leg deze op het glaasje.
(als je geen knoflookcress kan krijgen kan je er ook klein gesneden bieslook voor gebruiken)

Wilde spinazie is steviger van structuur en smaak dan de gewone maar als er geen wilde te krijgen is kan je prima de gewone spinazie

Een pot-au-feu is een maaltijdsoep met rundvleesvlees en groenten. Deze wordt als maaltijd in drie gangen opgediend: als eerste de gezeefde en ontvette bouillon, eventueel