Kikkererwtensoep
Als je droge kikkererwten gebrukit moet je deze eerst voorkoken.Gedroogde kikkererwten (bruin of geel maakt niet uit) zet je eerst een nacht te weken in
Pel en snipper het sjalotje. Borstel de kastanjechampignons schoon en snij in plakjes. Leg vier dunne plakjes apart.
Zet een steelpan op met de boter en fruit de sjalot voor 1 minuut. Voeg de kastanjechampignons en de tijm toe en bak in vijf minuten gaar.
Blus af met de cognac en voeg de fond toe. Breng aan de kook en laat 3 a 4 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad en voeg de oestersaus en peper en zout naar smaal toe.
Klop de slagroom lobbig.
Giet de soep in een kopje en schenk er wat slagroom op. Garneer met een plakje kastanjechampignon.
Als je droge kikkererwten gebrukit moet je deze eerst voorkoken.Gedroogde kikkererwten (bruin of geel maakt niet uit) zet je eerst een nacht te weken in
Deze soep heb ik voor het eerst gegeten in Olhos de Agua waar de altijd vriendelijke Portugezen mij gaar het recept gaven van hun favoriete