Je kan dit gerecht zowel met hele vis als van filet maken. Het is een kleurrijk gerecht met een frisse complexe smaak.
Je kan dit gerecht zowel met hele vis als van filet maken. Het is een kleurrijk gerecht met een frisse complexe smaak.
Verwarm de oven op 200 graden.
Snipper de ui fijn, kak de knoflook, snijd de paprika in zeer kleine blokjes en de pepertjes in ragfijne stukjes.
Snijd de peterselie en koriander fijn. Pel de walnoten en hak ze in stukjes. Snij de citroen in tweeën en pers de ene helft uit en snij de andere in dunne plakjes.
Doe de uitjes met vijf el olie en een flinke snuf zout met een beetje water in een pan met dikke bodem en bak dit tot de uitjes glazig en gaar zijn. Doe de paprika erbij en bak dit voor 3 min tot de paprika zacht is. Voeg dan de knoflook toe en laat het geheel nog 2 min bakken.
Voeg dan de pepertjes, komijn en koriander toe en laat het nog 1 minuut meebakken.
Neem de pan van het vuur en schep het mengsel in een kom. Roer de verse peterselie en koriander erdoor. Dan de citroensap en de walnoten erdoor roeren.
Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg hier de plakjes citroen in. Leg daar de hele vis op of de filets op elkaar met de huid aan de buitenzijde.
Schep de marinade over de vis en bestrooi met peper en zout.
Zet de schaal 15 tot 18 minuten in de oven.
Lekker met geroosterde aardappelen of rijst.
Een verrassend nagerecht zeker in combinatie met de Mouse van chocolade en cognac.