Pel en snipper de ui en knoflook. Haal de zaadlijst uit de paprika en snij in stukken van 2 x 2 cm. Snij de aubergine en courgette in blokjes van 1 x 1 cm. Snij de peper in dunne ringetjes. Halveer de tomaatjes. Snij de chorizo in de lengte door en snij in plakjes van 0,5 cm dikte.
Snij het kippenvlees in grove stukken.
Zet de tajine op een laag vuur en giet er een flinke scheut olijfolie in. Laat de ui, knoflook en chorizo 4 minuten zweten, zet het vuur iets hoger. Voeg de paprika toe en bak voor 2 minuten. Voeg de aubergine, courgette en peper toe en bak 4 minuten mee.
Leg de stukken kip op de groenten en bestrooi met de ras el hanout. Schep het geheel om en laat de tajin met de deksel erop 1 1/2 uur zachtjes stoven.
Voeg de laatste 20 minuten de tomaatjes toe en strooi er een snuf zout over.
Lekker met pandan of basmatirijst.
Dit is een Libanees gerecht, Loubiah bil dajaj wat in het Londense restaurant Comptoir Libanais word geserveerd. Makkelijk, snel en erg lekker.
‘Barigoule’ is een Provençaals eenpansgerecht, volgens overlevering ontstaan als nevenproduct van de klassieke bereiding van ‘artichauds à la barigoule’. Hele artisjokken werden in zijn geheel