
Bavette van de BBQ
De bavette is de dikke rand vlees uit de flank (vang) van het rund. Het wordt ook vanglap of flank steak genoemd. De bavette is ‘mager werkvlees’
Verwarm de oven op 180 graden. Snij de helft van de basilicum zeer fijn. Pel de uien en hak er een in hele fijne stukjes. Meng de ui met de pesto, paneermeel en de fijngesneden basilicum.
Snij de andere ui in grove stukken, de basilicum grof en de courgette en tomaten in plakken. Pel de knoflook en snij klein. Zet een koekenpan of wok op het vuur met wat olijfolie. Fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg de ui, basilicum en courgette toe en bak 3 minuten mee. Voeg de tomaat toe en bak nog 1 minuut. Bestrooi royaal met peper en zout.
Schep de groenten in een ovenschaal en leg de visfilets erop. Besprenkel met citroensap en verspreid het pestomengsel erover.
Zet de ovenschaal 25 tot 30 minuten in de oven.
Lekker met gebakken aardappelen of aardappelpuree.
De bavette is de dikke rand vlees uit de flank (vang) van het rund. Het wordt ook vanglap of flank steak genoemd. De bavette is ‘mager werkvlees’
Ik gebruik voor deze saus dark soy. Het verschil met “gewone” soy saus is dat deze dikker, donkerder, voller van smaak en minder zout is.