
Biefstuk en kipspiesjes
Deze spiesjes zijn met een japanse twist. Lekker met gebakken rijst en groenten en een japanse komkommersalade.
Snij de courgette in plakken, blancheer deze twee minuten in kokend water met wat zout. Spoel goed af met koud water en laat uitlekken.
Strip de rozemarijn en snij heel fijn. Doe de courgette in een kom met de rozemarijn, een snuf komijn, peper en zout en knijp er de knoflook boven uit. Prak dit allemaal goed door elkaar zodat er een zachte emulsie ontstaat.
Schaaf van de parmezaan wat dunne chips voor de garnering. Snij de rest fijn en doe dit met de slagroom in een pannetje. Verwarm tot de parmezaan is opgelost.
Neem vier borrelglazen. Vul het glas voor 2/3 met de courgette. Schep er de warme parmezaanroom op en maal een snuf peper erover. Garneer met het parmezaan schaafsel.
Deze spiesjes zijn met een japanse twist. Lekker met gebakken rijst en groenten en een japanse komkommersalade.
Dit is een heerlijk fris toetje waar je eigenlijk eindeloos mee kan combineren.