Bij deze burger gebruik ik pulled pork en tzatziki. Beide recepten zijn terug te vinden op de site. Wil je de snelle versie kan je ook in de supermarkt een kant&klare pulled pork kopen die alleen opgewarmd moet worden (is wel minder lekker).
Bij deze burger gebruik ik pulled pork en tzatziki. Beide recepten zijn terug te vinden op de site. Wil je de snelle versie kan je ook in de supermarkt een kant&klare pulled pork kopen die alleen opgewarmd moet worden (is wel minder lekker).
Maak van de gehakt vier niet al te stevige ballen en druk deze zachtjes plat tot ongeveer 2 cm dikte. Pluk van de romana sla vier blaadjes en haal de dikke nerf uit het begin stuk. Snij de tomaat en de feta in dunne plakken.
Zet een koekenpan met dikke bodem op het vuur zonder olie of boter. Bak op een rustig vuur de hamburgers aan een kant mooi bruin in ongeveer 3 minuten. Draai ze om en leg de plakjes feta op de hamburger. Bak 3 minuten en leg dan een deksel op pan en laat op laag vuur de kaas in 1 minuut zacht worden.
Snij ondertussen de hamburgerbroodjes open en grill de snijkant mooi knapperig en bruin op de gril of in een grillpan.
Leg de onderkant van het broodje op een plank en doe hier een schepje tzatziki op. Leg een blaadje sla en twee plakje tomaat hierop. Dan de hamburger, een bergje pulled pork en twee eetlepels tzatziki. De bovenkant van het broodje erop en zet de boel vast met een sateprikker.
Dit is een leuk bijgerecht wat met veel vis en vlees soorten kan combineren. Gebruik een andere kaassoort zoals een RocheBaron om een wat stevigere