Pel de ui, haal de zaadlijsten ui de paprika, pel de knoflook. Snij alles in grove stukken.
Neem een kookpan en doe hier een flinke scheut olijfolie in. Bak de ui en paprika aan. Voeg de knoflook toe en bestrooi met flink wat peper en een snuf zout.
Deksel op de pan en laat het in 10 minuten gaar smoren. Snij ondertussen de kipfilet in blokjes.
Haal de pan van het vuur en voeg de tomatensaus en de oregano toe. Maak er met de staafmixer een gladde saus van.
Zet de pan terug op het vuur en voeg de blokjes kip toe. Laat het geheel tegen de kook aan in 10 minuten gaar worden.
Kook ondertussen de pasta.
Voeg de pasta toe aan de saus met eventueel iets van het kookvocht om de saus iets dunner te maken.
Schep op de borden en rasp er ruim parmezaan over. Als laatste maal je er nog wat zwarte peper uit de molen erover.