Tartaar van verse tonijn en zalm
Vraag bij de visboer om sushi kwaliteit zalm en tonijn. Dan krijg je de meest mooie en verse stukjes voor je tartaar.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de kipkarbonades in een kleine ovenschaal en snijd deze op ca. 3 plekken in op de velkant zodat de saus er in kan trekken tijdens het bakken.
Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
Doe de kippenbouillon in de kom, doe hier de tomatenpuree, de sojasaus, de bruine suiker en de sesamolie in plus de ui, knoflook en abrikozen.
Meng dit alles goed door elkaar en schenk het over de kipkarbonades in de ovenschaal. Zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de saus.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat ca. 45 minuten garen. Draai de kipkarbonades halverwege om.
Lekker met tagliatelle en een tomatensalade.
Vraag bij de visboer om sushi kwaliteit zalm en tonijn. Dan krijg je de meest mooie en verse stukjes voor je tartaar.
We hebben allemaal wel eens een stuk stokbrood over. Dat overgebleven stokbrood leent zich prima voor een knoflookbroodje. Knoflookbrood is lekker bij soep of bij