
Soyanaise
Ik gebruik voor deze saus dark soy. Het verschil met “gewone” soy saus is dat deze dikker, donkerder, voller van smaak en minder zout is.
Pel de knoflook en kneus de tenen. Pers de citroenen uit. Bestrooi de konijnenboutjes ruim met peper en zout. Bind de kruiden samen met een stukje keukentouw.
Verwarm de oven tot 80 graden.
Zet een grote pan op het vuur met de boter. Op half vuur de konijnenboutjes aanbraden tot ze mooi bruin van kleur zijn.
Voeg de knoflook, citroensap, kippenbouillon en het bosje kruiden toe.
Zet de pan met de deksel erop in de oven. Laat de konijnenboutjes in 2 tot 3 uur langzaam garen.

Ik gebruik voor deze saus dark soy. Het verschil met “gewone” soy saus is dat deze dikker, donkerder, voller van smaak en minder zout is.

Een verrassend nagerecht zeker in combinatie met de Mouse van chocolade en cognac.

Dit gerecht is lekker met rijst of gekookte aardappelen. Als de kippenbouten gaar zijn haal je dan uit de ovenschaal en dan maak je de