
Zeebaars barigoule
‘Barigoule’ is een Provençaals eenpansgerecht, volgens overlevering ontstaan als nevenproduct van de klassieke bereiding van ‘artichauds à la barigoule’. Hele artisjokken werden in zijn geheel
Kook de rijst volgens de instructies die op het pak staan. Als de rijst klaar is stort je deze uit op het aanrecht (eventueel op folie) om af te koelen.
Snij alle groenten klein. Zet een wok op het vuur met een flinke scheut olie. Doe de kurkuma en djinten erin en fruit voor 1 minuut. Voeg de kleingesneden groente toe en roerbak deze 3 minuten op hoog vuur.
Voeg de rijst in delen toe en blijf omscheppen op hoog vuur. Als alle rijst is toegevoegd roerbak je het geheel nog even goed door.
‘Barigoule’ is een Provençaals eenpansgerecht, volgens overlevering ontstaan als nevenproduct van de klassieke bereiding van ‘artichauds à la barigoule’. Hele artisjokken werden in zijn geheel
Herfst, winter, lente of zomer. Het maakt niet uit, soms loop je in een winkel en zie je mooi riblappen en dan denk je: Lekker