
Beenham met cognacmosterd
Voor dit recept gebruik ik cognacmosterd. Als je deze niet kan vinden neem je vier eetlepes Franse mosterd waar je twee eetlepels cognac doorheen roert.
Voeg 1,5 a 2 dl olijfolie en peterselie samen. Pers de knoflook erbij. Roer dit en laat dit een kwartier staan.
Was de vis onder koud stromend water en droog de vis goed af. Snij diagonaal per zijde twee of drie keer schuin in tot iets boven de graat.
Stop de marinade in de ingesneden vis en smeer het restant over de vis. Bestrooi de vis aan beide zijde met zout.
Leg deze op de hete barbecue. Draai de visjes om na zo’n 5 tot 6 minuten en laat ze nog 5 a 6 minuten aan die kant garen. Je kunt ook met je vinger bepalen of de vis gaar is door met je vinger te voelen of de vis van de graat komt.
Serveer de zeebaars van de bbq op een schaal met een goede scheut olijfolie en partjes citroen. Heerlijk met een frisse salade en lekker stevig brood.

Voor dit recept gebruik ik cognacmosterd. Als je deze niet kan vinden neem je vier eetlepes Franse mosterd waar je twee eetlepels cognac doorheen roert.

Er is biefstuk en biefstuk. Zelf kies ik meestal voor haasbiefstuk en dan aan een stuk en vooral niet geprikt, geslagen of op een andere