Vis in bananenblad
Stomen in bananenblad is lekker en staat ook nog leuk op het bord. Heb je geen stoompan kan je dit ook in de oven maken.
Leg de eendenborst uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Snij de eindjes van de witlof en pluk de blaadjes van de stronk.
Kerf de velkant van de eendenborst kruislings in met een scherp mes waardoor er een ruitpatroon ontstaat van ongeveer 1 cm2. Let op dat je niet in het vlees snijd maar alleen de vel en het vet insnijd.
Zet een koekenpan op het vuur en als deze goed warm is leg je eendenborst op de vetkant in de koekenpan. Bak deze op half vuur tot hij mooi bruin en krokant is. Draai de eendenborst om en bak nog drie minuten op de vleeskant.
Haal de eendenborst uit de pan en wikkel hem in aluminiumfolie en leg hem op een snijplank.
Zet het vuur hoog en bak de witlofblaadjes tot ze licht bruin en bijna transparant zijn. Voed de kersen confiture toe en roer dit even goed door. Dan de balsamicoazijn erbij en maal er iets zwarte peper over.
Zet het vuur uit onder de pan. Pak de eendenborst uit en snij deze met een scherp mes in dunnen pakjes.
Maak van de witlof een mooie ster op een bordje. Leg hier de gesneden eendenborst op en maal er wat zeezout over. Garneer met de bramen.
Stomen in bananenblad is lekker en staat ook nog leuk op het bord. Heb je geen stoompan kan je dit ook in de oven maken.
Iedereen heeft wel eens wat gekookte rijst over. Als je dit opspaart (invriest) tot je een leuke hoeveelheid hebt kan je hier een heerlijke rijstsalade
Herfst, winter, lente of zomer. Het maakt niet uit, soms loop je in een winkel en zie je mooi riblappen en dan denk je: Lekker