Surf & Turf met eend

Ik kreeg een pot mango chutney van Karin uit de wereldwinkel. Karin wilde graag weten wat ik er mee zou gaan doen. Het is een wat eigentijdse variatie geworden van de surf & turf ontstaan uit de combi eend en mango chutney die ik eerder heb gebruikt en erg goed samen vindt gaan.

Zeker vermeldenswaard is dat de chutney uit de wereldwinkel tien keer beter is dan die bij de super.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • eendenborst- 2 stuks
  • rivierkreeftjes- 100 gram
  • mango chutney- 3 el
  • spinazie- 400 gram
  • ui- 1 stuks
  • knoflook- 2 teentjes
  • peper en zout-

Instructies

Haal de eendenborst 30 minuten van te voren uit de koelkast en uit de verpakking. Snij de velkant met een scherp mes diagonaal in om de 2 cm tot een ruitvorm. Bestrooi met gemalen peper.
Pel de ui en snijd hem in kleine stukjes. Pel de knoflook en snipper ragfijn.
Zet een koekenpan op het vuur en als deze warm is bak je eendenborst op half vuur op de velkant tot deze goudbruin en krokant is. Draai de eendenborst om en bak nog drie minuten. Haal de eendenborst uit de pan. Pak de eend in folie en houd apart.
Giet het bakvet in een wok en zet de koekenpan naast het fornuis.
Zet een wok op het vuur en fruit de ui en knoflook voor 2 minuten. Zet het vuur hoog. Voeg dan steeds een deel van de spinazie toe en roer om tot de spinazie begint te slinken. Doe dit tot alle spinazie in de wok geslonken is. Voeg aan het einde twee eetlepels mango chutney toe en roer door.
Zet de koekenpan weer op het vuur en bak de rivierkreeftjes 1 minuut in het achter gebleven eendenvet.
Snij de eend in dunne plakken. Schep op ieder bord een kwart van de spinazie, leg hier de plakjes eendenborst op en verdeel de rivierkreeftjes over het bord. Druppel nog een beetje mango chutney over de eend.

Facebook
WhatsApp
Print