Peentartaar
Dit recept voor peentartaar is fris en erg lekker bij schaal of schelpdieren zoal coquilles of kreeft.
Breng in een pan de sherry met de honing aan de kook, los de honing al roerende op en laat het geheel 2-3 minuten inkoken.
Schil de peer en snijd deze in partjes. Leg de partjes peer in de sherry en laat ze in 4-5 minuten tegen de kook aan gaar worden. Neem de peerpartjes met een schuimspaan uit het vocht en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Laat het vocht in 5 minuten inkoken tot er nog 1-2 eetlepels over zijn en het stroperig begint te worden.
Snijd de korstjes van de manchego en snijd de kaas in 8 puntjes. Leg steeds 2 plakjes pata negra naast elkaar en laat ze 2 cm overlappen. Leg een puntje manchego in het midden, daarop 3 sprietjes bieslook en een partje peer.
Druppel er een beetje sherrysiroop over en maal er royaal zwarte peper boven. Vouw de pata negra rond de manchego en peer. Leg de pakketjes op een platte schaal.
Garneer met de taugéspruiten.
Dit recept voor peentartaar is fris en erg lekker bij schaal of schelpdieren zoal coquilles of kreeft.
Voor dit recept gebruik ik de kippendij zonder rugstuk. Doordat het botje er nog wel inzit krijgt het vlees nog meer smaak. Gebruik hier nooit
De oorsprong van dit gerecht ligt op Tenerife. Hier is de mojo geboren de typische Canariaanse saus die heerlijk is bij gegrilde aardappelen.